måndag 29 januari 2018

HEMGJORD FÄRSKOST .



                   HEJSAN !

De  här  små  läckra  färskostarna  har  jag  gjort
av  filmjölk  och  gräddfil - väl värt att  göra .
Här har  jag  varierat  smaken, 
-en  med  vitlök  och  en  med  paprika .

HÄR  ÄR  RECEPTET :

OSTMASSA  TILL  2  OSTAR
1  liter  filmjölk ,
3  dl  gräddfil ,
25  g  smör/margarin ,
1  tsk  salt ,
PAPRIKAOST :
1/2   liten  paprika ,
1/4  chilifrukt ,
2  tsk  paprika-pulver ,
VITLÖKSOST :
1  msk  hackad  gräslök ,
1  vitlöksklyfta ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
OSTMASSA :
Blanda  filmjölk  och  gräddfil  i  en  kastrull .
Värm  på  svag  värme  tills  filen  nått  en 
temperatur  på  50  grader (använd helst baktermometer).
Häll  filmjölken  i  ett  kaffefilter .
Låt  vasslen  rinna  av  i  ca  3  timmar   eller 
över  natten .
BLANDA  ostmassan  med  rumsvarmt  smör/
margarin  och  salt .
PAPRIKAOST :
Tärna  paprika  och  chilifrukt  mycket  fint .
Blanda  chili,  paprika och  paprikapulver  i 
ostmassan .
LÄGG  osten  i  en  skål,  dekorera  med  fint 
tärnad  paprika .
VITLÖKSOST :
Skär  gräslöken  fint .
Pressa  vitlöken  i  ostmassan  och  vänd  ner
gräslöken .
LÄGG   ostmassan  i  en  skål  och  dekorera 
med  gräslök .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: