måndag 29 januari 2018
HEMGJORD FÄRSKOST .
HEJSAN !
De här små läckra färskostarna har jag gjort
av filmjölk och gräddfil - väl värt att göra .
Här har jag varierat smaken,
-en med vitlök och en med paprika .
HÄR ÄR RECEPTET :
OSTMASSA TILL 2 OSTAR
1 liter filmjölk ,
3 dl gräddfil ,
25 g smör/margarin ,
1 tsk salt ,
PAPRIKAOST :
1/2 liten paprika ,
1/4 chilifrukt ,
2 tsk paprika-pulver ,
VITLÖKSOST :
1 msk hackad gräslök ,
1 vitlöksklyfta ,
SÅ HÄR GÖR DU :
OSTMASSA :
Blanda filmjölk och gräddfil i en kastrull .
Värm på svag värme tills filen nått en
temperatur på 50 grader (använd helst baktermometer).
Häll filmjölken i ett kaffefilter .
Låt vasslen rinna av i ca 3 timmar eller
över natten .
BLANDA ostmassan med rumsvarmt smör/
margarin och salt .
PAPRIKAOST :
Tärna paprika och chilifrukt mycket fint .
Blanda chili, paprika och paprikapulver i
ostmassan .
LÄGG osten i en skål, dekorera med fint
tärnad paprika .
VITLÖKSOST :
Skär gräslöken fint .
Pressa vitlöken i ostmassan och vänd ner
gräslöken .
LÄGG ostmassan i en skål och dekorera
med gräslök .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar