lördag 27 januari 2018

MINT- CHOKLADKAKA ... 12 BITAR .




                           HEJSAN !

mmm.... Smaka  på  den  här  godbiten !

Det  är  luften  i  de  vispade   vitorna  som  ska 
lyfta  kakan  eftersom  bakpulver  inte  ingår .
Konsistensen  blir  lite  "kladdig" 
men  vansinnigt  god ...

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smör/margarin ,
100  g  mörk  blockchoklad ,
2  dl  socker ,
3  äggulor ,
1/2  dl  finhackade  hasselnötter ,
1 1/2  dl  vetemjöl ,
3  äggvitor ,
FYLLNING &  GARNERING :
200  g  mintchokladplattor ,
GLASYR :
100 g   mörk  blockchoklad ,
1  msk  smör/margarin ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret  tillsammans  med  den  sönder -
brutna  blockchokladen  på  svag  värme  i  en
tvåliters -  kastrull .
Dra  kastrullen  från  värmen  .
Rör  ner  sockret  och  äggulorna .
Blanda  i  nötter  och  mjöl .
VISPA  vitorna  till  hårt  skum  och  vänd  försiktigt
ner  dem  i  smeten .
Grädda  kakan  i  en  tårtform ,  helst  av  teflon,  med
ett  runt ,  tillklippt ,  smort  bakplåtspapper  i  botten.
Smörj  också  formens  kanter  .
GRÄDDA   i  175  grader  i  ca  40  minuter.
Stjälp  upp  kakan .
Låt   vila  i  ca  5  min .
SKÄR  kakan  i  2  bottnar .
Lägg  ihop  bottnarna  med  mintchokladplattorna  emellan.
Spara  5 - 6  stycken   till   garneringen .
SMÄLT  blockchokladen  till  glasyren  tillsammans  med
smöret/margarinet .
RÖR   om  och  bred  den  över  kakan .
Bryt  sönder  de  återstående   mintchokladplattorna  och
stick  ner  i  glasyren  innan  den  stelnat .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: