torsdag 8 februari 2018
ANNAS LÅNGPANNEBRÖD 20 ST .
HEJSAN !
Matigt bull-bröd med morötter och russin !
Ost och marmelad passar bra som pålägg
men de är ruskigt goda enbart med smör.
Går bra att frysa .
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst,
3/4 dl olivolja ,
3 dl filmjölk ,
1 dl finriven morot ,
1 dl russin ,
1 tsk salt ,
9 dl vetemjöl ,
UGN : 225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
Värm olivolja blandad med filmjölk
till 37 grader.
Rör ut jästen i lite av degspadet .
Tillsätt resterande deg- spad .
Häll över deg-spadet i en bunke och
tillsätt morot, russin och salt .
Rör ner mjölet i blandningen .
Arbeta degen kraftigt tills den släpper
bunken .
Låt jäsa ca 30 min.
Knåda degen och kavla ut den till
en 35-40 cm stor platta.
Lägg den i en smord långpanna .
Sporra ut ca 20 bitar och sikta över
lite mjöl .
Låt jäsa ytterligare 15- 20 min.
Grädda ca 20 min.
mmm.... godast med bara smör, tycker jag !
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar