torsdag 8 februari 2018

ANNAS LÅNGPANNEBRÖD 20 ST .



                          HEJSAN !

Matigt  bull-bröd  med  morötter  och  russin  !
Ost  och  marmelad  passar  bra  som  pålägg
men  de  är  ruskigt  goda  enbart  med  smör.
Går  bra  att  frysa .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  jäst,
3/4  dl  olivolja ,
3  dl  filmjölk ,
1  dl  finriven  morot ,
1  dl  russin ,
1  tsk  salt ,
9  dl  vetemjöl ,
UGN :  225  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Värm  olivolja  blandad  med  filmjölk
till  37  grader.
Rör  ut  jästen  i  lite  av  degspadet .
Tillsätt  resterande  deg- spad .
Häll  över  deg-spadet  i  en  bunke  och
tillsätt  morot,  russin  och  salt .
Rör  ner  mjölet  i  blandningen .
Arbeta  degen  kraftigt  tills  den  släpper
bunken .
Låt  jäsa  ca  30  min.
Knåda  degen  och  kavla  ut  den  till
en  35-40  cm  stor  platta.
Lägg  den  i  en  smord  långpanna .
Sporra  ut  ca  20  bitar  och  sikta  över
lite  mjöl .
Låt  jäsa  ytterligare  15- 20  min.
Grädda  ca  20  min.

mmm.... godast  med  bara  smör, tycker jag !

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: