torsdag 8 februari 2018
FINA FISKGRYTAN ! 4 PORT.
HEJSAN !
mmm....Njutbart !
HÄR ÄR RECEPTET :
1 purjolök ,
1 röd paprika ,
smör till stekning ,
7 dl fiskbuljong ,
2 msk hummerfond ,
1 krm kajennpeppar ,
1/2 tsk paprikapulver ,
3 dl torrt vitt vin ,
300 - 400 g fryst fisk, torsk och lax
eller fisk- och skaldjursmix .
3-6 körsbärstomater , på kvist ,
Garnering :dill , gräslök.
SÅ HÄR GÖR DU :
Strimla purjolöken , skär paprikan i mindre bitar .
Fräs hacket i smör i ett par minuter .
Tillsätt buljong, fond och kryddor .
Låt puttra ihop i ca 10 minuter .
Häll i vinet, sjud upp soppan och tillsätt fisken .
Låt puttra på svag värme under lock tills all
fisk är klar .
Skålla tomaterna i sjudande vatten under tiden,
ta upp och skala dem .
Toppa grytan med delade tomater och hackad
dill och gräslök .
Servera med kokt potatis eller ris .
SMAKLIG MÅLTID !
TIPS ! Aioli är gott till .
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar