torsdag 8 februari 2018

FINA FISKGRYTAN ! 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm....Njutbart !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
1  purjolök ,
1  röd  paprika ,
smör  till  stekning ,
7  dl  fiskbuljong ,
2  msk  hummerfond ,
1  krm  kajennpeppar ,
1/2  tsk  paprikapulver ,
3  dl  torrt  vitt  vin ,
300 - 400 g  fryst  fisk,  torsk och  lax
eller  fisk- och  skaldjursmix .
3-6  körsbärstomater ,  på  kvist ,
Garnering :dill ,  gräslök.

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
Strimla  purjolöken ,  skär  paprikan  i mindre  bitar .
Fräs  hacket  i  smör  i  ett  par  minuter .
Tillsätt  buljong,  fond  och  kryddor .
Låt  puttra  ihop  i  ca  10  minuter .
Häll  i  vinet,  sjud  upp  soppan  och  tillsätt   fisken .
Låt  puttra  på  svag  värme  under  lock  tills  all
fisk  är  klar .
Skålla  tomaterna  i  sjudande  vatten  under  tiden,
ta  upp  och  skala  dem .
Toppa  grytan  med  delade  tomater  och  hackad
dill  och  gräslök .
Servera  med  kokt  potatis  eller  ris .

SMAKLIG  MÅLTID !

TIPS !  Aioli  är  gott  till .

Inga kommentarer: