torsdag 1 februari 2018

KRABBMOUSSE 4-6 PORT .




                        HEJSAN !

Har  Du  tillgång  till  färsk  krabba  är  detta  gott,
om  inte  går  det  bra  att  använda  burkkrabba 
eller  krabbmix .
En  bra  förrätt  !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
300  g   krabbkött ,
200  g  mild  rökt  kaviar ,
3  dl  vispgrädde ,
1  liten  finhackad  gul  lök ,
5  GELANTINBLAD ,
blötlagda  i  kallt  vatten
GARNERING :
Sallat,  citron,  och  dill .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
GROVHACKA  krabbköttet .
Vispa  grädden  till  hårt  skum .
BLANDA  ihop  kaviar,  krabba  och  lök .
Smält  det  urkramade  GELANTINET  under  omrörning
på  svag  värme  och  rör  ner  det  i  blandningen .
BLANDA  ner  den  vispade  grädden  och  häll  upp  i 
en  form  penslad  med  lite  olja .
Ställ  kallt  i  minst  2  timmar .
Stjälp  upp  och  garnera .
ROSTAT  bröd  är  gott  till .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: