söndag 25 februari 2018
LÅNGPANNEBULLAR med smörkräm och vanilj, ca 30 bullar.
HEJSAN !
Dessa har jag skrivit om en gång förut ,
men vi tar dem en gång till , så himla goa !
HÄR ÄR RECEPTET :
125 g smör/margarin ,
2 1/2 dl standardmjölk ,
50 g jäst ,
2 ägg ,
1/2 dl strösocker ,
1/2 tsk salt ,
8 dl vetemjöl ,
FYLLNING :
3-4 dl vaniljkräm, t ex MARSAN,
SMÖRKRÄM :
100 g smör ,
1 1/2 dl strösocker ,
1 1/2 tsk vaniljsocker ,
PENSLING :
1 ägg ,
pärlsocker ,
mandelspån ,
UGN :225 grader .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT smöret , tillsätt mjölken och värm
till 37 grader .
Smula ner jästen i en bunke och lös upp
med lite av degspadet .
Blanda ner resten av degspadet, äggen, socker,
salt och lite mer mjöl om det behövs .
Låt jäsa övertäckt 30 - 40 minuter .
DELA degen i två delar .
Klä en långpanna, ca 30 x 40 cm, med bakplåts-
papper och kavla ut den ena degen så att den
precis täcker bottnen på plåten .
Bred ut vaniljkrämen på plattan .
BLANDA ihop ingredienserna till smörkrämen.
Kavla ut den andra degen och bred på
smörkrämen .
Rulla ihop till en rulle och dela i 30 lika
stora bitar .
LÄGG bullarna på degplattan med vaniljsås
med snittytan upp .
Låt jäsa 30 minuter .
SÄTT ugnen på 225 grader .
PENSLA bullarna med ett uppvispat ägg
och strö över pärlsocker och mandelspån .
GRÄDDA mitt i ugnen 15 - 20 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar