söndag 25 februari 2018

LÅNGPANNEBULLAR med smörkräm och vanilj, ca 30 bullar.




                HEJSAN !

Dessa  har  jag  skrivit  om  en  gång  förut ,
men  vi  tar  dem  en  gång  till ,  så  himla  goa !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

125  g  smör/margarin ,
2 1/2  dl  standardmjölk ,
50  g  jäst ,
2  ägg ,
1/2  dl  strösocker ,
1/2  tsk  salt ,
8  dl  vetemjöl ,

FYLLNING :
3-4  dl   vaniljkräm,  t ex  MARSAN,

SMÖRKRÄM :
100  g  smör ,
1 1/2  dl  strösocker ,
1 1/2  tsk  vaniljsocker ,

PENSLING :
1  ägg ,
pärlsocker ,
mandelspån ,

UGN :225  grader .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  smöret ,  tillsätt  mjölken  och  värm
till  37  grader .
Smula  ner  jästen  i  en  bunke  och  lös  upp
med  lite  av  degspadet .
Blanda  ner  resten  av  degspadet,  äggen,  socker,
salt  och  lite  mer  mjöl  om  det  behövs .
Låt  jäsa  övertäckt  30 - 40  minuter .
DELA  degen  i  två  delar .
Klä  en  långpanna,  ca  30 x 40  cm,  med  bakplåts-
papper  och  kavla  ut  den  ena  degen  så  att  den
precis  täcker  bottnen  på  plåten .
Bred  ut  vaniljkrämen  på  plattan .
BLANDA  ihop  ingredienserna   till  smörkrämen.
Kavla  ut  den  andra  degen  och  bred  på
smörkrämen .
Rulla  ihop  till  en  rulle  och  dela  i  30  lika
stora  bitar .
LÄGG  bullarna  på  degplattan   med  vaniljsås
med  snittytan  upp .
Låt  jäsa  30  minuter .
SÄTT  ugnen  på  225  grader .
PENSLA  bullarna  med  ett  uppvispat  ägg
och  strö  över  pärlsocker  och  mandelspån .

GRÄDDA  mitt  i  ugnen   15 - 20  minuter .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: