söndag 4 februari 2018

SAVARÄNG SOM PÅ MORMORS TID...



                 HEJSAN !

SAVARÄNG,  gjordes  ofta  förr  om  tiden .
Finessen  med  en  SAVARÄNG  är  saftigheten .
Utöver  fruktspadet,  som  den  dränks  med,  är
det  också  lite  mannagryn  i  kaksmeten  här,
vilket  ökar  saftigheten .
Så  varsågoda !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
50  g  smör/margarin ,
1/2  dl  mjölk/ vatten ,
2  ägg ,
2  dl  socker ,
1 1/2  dl  mannagryn ,
1  dl  vetemjöl ,
1  tsk  bakpulver ,
TILL  INDRÄNKNING:
1 1/2  dl  fruktspad
FYLLNING  och  GARNERING :
2  kiwi  frukter  skalade,  skivade
1  paket  (200 g)djupfrysta  jordgubbar,
2  dl  vispgrädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SMÄLT  fettet  i  en  kastrull,  häll  i  mjölken
eller  vattnet  och  låt  blandningen  svalna .
VISPA  ägg  och  socker  pösigt .
Tillsätt   mjölkblandningen   och   mannagrynen
blandat  med  vetemjöl  och  bakpulver.
Häll  smeten  i  en  smord,  bröad  kransform ,
ca  2  liter.
GRÄDDA  i  nedre  delen  av  ugnen  i  175  grader
ca  40  minuter .
Kontrollera  att  kakan  inte  sitter  fast  i  formen
och  dränk  in  den  med  fruktspadet.
Låt  Savarängen  kallna,  stjälp  upp,  fyll  och  garnera
den  med  frukt ,  bär  och  vispad  grädde .

Frukt och bär  i  mitten- hålet ,  på  kakan
och  grädde  runt  om .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: