söndag 4 februari 2018
SAVARÄNG SOM PÅ MORMORS TID...
HEJSAN !
SAVARÄNG, gjordes ofta förr om tiden .
Finessen med en SAVARÄNG är saftigheten .
Utöver fruktspadet, som den dränks med, är
det också lite mannagryn i kaksmeten här,
vilket ökar saftigheten .
Så varsågoda !
HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/margarin ,
1/2 dl mjölk/ vatten ,
2 ägg ,
2 dl socker ,
1 1/2 dl mannagryn ,
1 dl vetemjöl ,
1 tsk bakpulver ,
TILL INDRÄNKNING:
1 1/2 dl fruktspad
FYLLNING och GARNERING :
2 kiwi frukter skalade, skivade
1 paket (200 g)djupfrysta jordgubbar,
2 dl vispgrädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT fettet i en kastrull, häll i mjölken
eller vattnet och låt blandningen svalna .
VISPA ägg och socker pösigt .
Tillsätt mjölkblandningen och mannagrynen
blandat med vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i en smord, bröad kransform ,
ca 2 liter.
GRÄDDA i nedre delen av ugnen i 175 grader
ca 40 minuter .
Kontrollera att kakan inte sitter fast i formen
och dränk in den med fruktspadet.
Låt Savarängen kallna, stjälp upp, fyll och garnera
den med frukt , bär och vispad grädde .
Frukt och bär i mitten- hålet , på kakan
och grädde runt om .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar