tisdag 20 mars 2018
HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR i SALSASÄLLSKAP, 1 PORT.
HEJSAN !
SMAKA på detta, mmm....
Visst kan man väl bjuda sig själv,
på något riktigt smarrigt.... eller ?
HÄR ÄR RECEPTET :
4 - 6 frysta pilgrimsmusslor, ca 125 g
1 ägg ,
ströbröd,
salt och peppar ,
smör/margarin ,
SALSA:
1/2 avokado ,
1/2 liten röd chili ,
1 dl tärnad mango , gärna fryst
och sedan tinad
1/2 msk finhackad rödlök ,
1 msk hackad koriander (kan uteslutas)
SWEET CHILIKRÄM :
1 dl lätt CREME Fraiche ,
1 - 1 1/2 msk sweet chilisås ,
1 krm salt ,
SÅ HÄR GÖR DU :
TINA pilgrimsmusslorna och torka av
dem med hushållspapper .
Vispa upp ägget .
Doppa musslorna i ägget och panera
dem sedan i ströbrödet .
STEK musslorna i smör, högst 30 sekunder
per sida . Salta och peppra .
SALSA :
SKÄR avokadon i cm-stora tärningar och
skiva chilin , ta bort kärnor och innerväggar
för minskad hetta .
Blanda allt med mango och rödlök .
Strö över koriander .
SWEET CHILIKRÄM :
BLANDA lite slarvigt ihop CREME Fraiche
med sweet chilisås.
Smaka av med salt .
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar