tisdag 20 mars 2018

HALSTRADE PILGRIMSMUSSLOR i SALSASÄLLSKAP, 1 PORT.



                       HEJSAN !

SMAKA  på  detta,  mmm....
Visst  kan  man  väl  bjuda  sig  själv,
på  något  riktigt  smarrigt.... eller ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4 - 6  frysta  pilgrimsmusslor,  ca  125 g
1  ägg ,
ströbröd,
salt  och  peppar ,
smör/margarin ,
SALSA:
1/2  avokado ,
1/2  liten  röd  chili ,
1  dl  tärnad  mango , gärna  fryst
och  sedan  tinad
1/2  msk  finhackad  rödlök ,
1  msk  hackad  koriander (kan uteslutas)
SWEET  CHILIKRÄM :
1  dl  lätt  CREME Fraiche ,
1 - 1 1/2  msk  sweet  chilisås ,
1  krm  salt ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
TINA  pilgrimsmusslorna  och  torka  av
dem  med  hushållspapper .
Vispa upp  ägget .
Doppa  musslorna  i  ägget  och  panera
dem  sedan  i  ströbrödet .
STEK  musslorna  i  smör,  högst  30  sekunder
per  sida .  Salta  och  peppra .
SALSA :
SKÄR  avokadon  i  cm-stora  tärningar   och
skiva  chilin ,  ta  bort  kärnor  och  innerväggar
för  minskad  hetta .
Blanda  allt  med  mango  och  rödlök .
Strö  över  koriander .
SWEET   CHILIKRÄM :
BLANDA  lite  slarvigt ihop  CREME  Fraiche
med  sweet  chilisås.
Smaka  av  med salt .

SMAKLIG  MÅLTID !



Inga kommentarer: