fredag 6 april 2018

GODA FRUKOSTBULLAR FÖR.....15 ST.



                  HEJSAN !

....diabetiker  och  alla  andra ,  mm... smakrika  tycker  jag !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  dl  råg-flingor ,
1  dl  rågkross ,
4  dl  kallt  vatten,
50  g  jäst ,
1  burk  KESSELLA , 250 g
1  förpackning  flytande  RÅGSURDEG,  150 g
1  dl  finrivet  äpple ,
1 1/2  tsk  salt ,
5  dl  grovt  rågmjöl ,
ca  5  dl  grahamsmjöl ,
GARNERING :  RÅGFLINGOR

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
DAG 1:  MÄT  upp  råg-flingor  och  rågkross
i  en  bunke .
Tillsätt  kallt  vatten  och  rör  om .
Täck  med  plastfilm  och  låt  svälla  på
köksbänken  under  natten .
DAG  2 :  SMULA  ner  jästen  i  den  färdig-
svällda  grynblandningen .
VÄRM  kesellan  till  fingervarm  temperatur
och  tillsätt  i  blandningen .
Tillsätt  surdegen , finrivet  äpple  och  salt .
Rör  om .
BLANDA  sist  ner  grovt  rågmjöl  och  graham-
mjöl  och  arbeta  degen  smidig .
Täck  den  med  en  bakduk  och  låt  vila  i
bunken  i  ca  1  timme .
Sätt  ugnen  på  200  grader .
ARBETA  degen  helt  lätt  så  att  luften  går  ur
och  stjälp  upp  den  på  arbetsbänk  som  mjölats
med  grovt  mjöl .
KAVLA  ut  degen ,  ca  2  cm  tjock,  och  nagga
den .
Ta  ut  runda  plattor,  ca  10 cm i  diameter,  med
ett  ringmått .
LÄGG   plattorna  på  bakpappersklädda  plåtar .
Pensla  dem  lätt  med  vatten   och  strö  över
lite  råg-flingor .
Låt  jäsa  i  ca  25  minuter .
GRÄDDA  dem  i  mitten  av  ugnen  i   12-15  min.
Dela  dem  på  hälften  då  de  är  något  varma .
Varsågoda !

LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: