fredag 6 april 2018

SPARRISPAJ MED PARMESANOST , 6 BITAR




                        HEJSAN !

Det  här  är  en  paj  som  passar  till  lunch,
i  utflyktskorgen   eller  på  en  BUFFE' .
Å..så  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
PAJDEG:
3  dl  DINKELMJÖL ,
150  g  smör/margarin ,
2  krm  salt ,
1  msk  kallt  vatten ,
FYLLNING :
250  g  grön  sparris ,
75  g  salladslök ,
ÄGGSTANNING :
3  ägg ,
2  dl  vispgrädde ,
3  krm  salt ,
1  krm  nymald  peppar ,
3  dl  riven  parmesanost ,
UGN :  200 GRADER .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
PAJDEG :
MIXA  siktat  mjöl,  smör  och  salt .
Tillsätt  vattnet  och  mixa  till  en  deg.
Låt  degen  vila  i  plastpåse  i  kylen ,
ca  30  minuter .
TRYCK  ut  degen  i  en  form,  24 cm
i  diameter,  och  nagga  bottnen  med
en  gaffel.
Låt  vila  minst  1  timme  i  kylen .
Förgrädda  mitt  i  ugnen,  ca  10  min .
FYLLNING :
BRYT  av  och  kasta  den  nedre  grova
delen  på  sparrisstjälkarna .
Skär  sparris  och  lök  i  bitar .
Förväll  sparris  och  lök  i  en  kastrull
med   lättsaltat  vatten,  ca  1  minut .
Låt  rinna  av  .
Fördela  sparris  och  lök  i  pajskalet .
ÄGGSTANNING :
VISPA  ihop  ägg,  grädde,  salt,  peppar
och  ost  och  häll  i  pajskalet .
Grädda  mitt  i  ugnen  tills  pajen  har
fin  färg ,  30-35  minuter .
Varsågoda .

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: