fredag 6 april 2018
SPARRISPAJ MED PARMESANOST , 6 BITAR
HEJSAN !
Det här är en paj som passar till lunch,
i utflyktskorgen eller på en BUFFE' .
Å..så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
3 dl DINKELMJÖL ,
150 g smör/margarin ,
2 krm salt ,
1 msk kallt vatten ,
FYLLNING :
250 g grön sparris ,
75 g salladslök ,
ÄGGSTANNING :
3 ägg ,
2 dl vispgrädde ,
3 krm salt ,
1 krm nymald peppar ,
3 dl riven parmesanost ,
UGN : 200 GRADER .
SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG :
MIXA siktat mjöl, smör och salt .
Tillsätt vattnet och mixa till en deg.
Låt degen vila i plastpåse i kylen ,
ca 30 minuter .
TRYCK ut degen i en form, 24 cm
i diameter, och nagga bottnen med
en gaffel.
Låt vila minst 1 timme i kylen .
Förgrädda mitt i ugnen, ca 10 min .
FYLLNING :
BRYT av och kasta den nedre grova
delen på sparrisstjälkarna .
Skär sparris och lök i bitar .
Förväll sparris och lök i en kastrull
med lättsaltat vatten, ca 1 minut .
Låt rinna av .
Fördela sparris och lök i pajskalet .
ÄGGSTANNING :
VISPA ihop ägg, grädde, salt, peppar
och ost och häll i pajskalet .
Grädda mitt i ugnen tills pajen har
fin färg , 30-35 minuter .
Varsågoda .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar