fredag 25 maj 2018

288 kcal) CHEESECAKE MED RABARBER , ...8 PERS .




                        HEJSAN !

Smaka  på  den  här  "SMALISEN"!

HÄR  ÄR  RECEPTET :

200  g  DIGESTIVE-KEX ,
1-2  msk  socker ,
50  g  smält  smör ,
RABARBERGELE' :
250  g  rabarber ,
1  dl  socker ,
2  dl  vatten ,
3+4 GELANTINBLAD ,
KRÄM :
200  g  kesella ,
2 1/2  dl  fettsnål  yoghurt,  naturell
3  äggvitor ,
3  msk  socker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KROSSA  kexen ,  blanda   dem   med  socker
och  smält  smör .
Pressa  ut  kex-blandningen  i  botten  på  en
springform .
DELA  rabarbern  i  små  bitar  och  koka  dessa
mjuka  med  vatten  och  socker .
Blötlägg  GELANTINET  i  kallt  vatten  som
sedan  kramas  ur .
TA  rabarber-moset  från  spisen ,  sila  bort
2  dl  saft  och  smält  3  GELANTINBLAD
i  denna .
Smält  4  GELANTINBLAD  i  rabarber-moset
och  blanda  i  kesella  och  yoghurt .
VISPA  äggvitorna  hårda  tillsammans  med
sockret,  vänd  ner  dem  i  krämen  och  häll
den  sedan  över  kexbottnen .
LÅT  kakan  stelna  i  kylskåp .
Häll  rabarber-GELEN  över  kakan  och  låt
den  stelna .

per  portion:  288  kcal ,  10, 6 g fett .

ALL  LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: