fredag 25 maj 2018
288 kcal) CHEESECAKE MED RABARBER , ...8 PERS .
HEJSAN !
Smaka på den här "SMALISEN"!
HÄR ÄR RECEPTET :
200 g DIGESTIVE-KEX ,
1-2 msk socker ,
50 g smält smör ,
RABARBERGELE' :
250 g rabarber ,
1 dl socker ,
2 dl vatten ,
3+4 GELANTINBLAD ,
KRÄM :
200 g kesella ,
2 1/2 dl fettsnål yoghurt, naturell
3 äggvitor ,
3 msk socker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
KROSSA kexen , blanda dem med socker
och smält smör .
Pressa ut kex-blandningen i botten på en
springform .
DELA rabarbern i små bitar och koka dessa
mjuka med vatten och socker .
Blötlägg GELANTINET i kallt vatten som
sedan kramas ur .
TA rabarber-moset från spisen , sila bort
2 dl saft och smält 3 GELANTINBLAD
i denna .
Smält 4 GELANTINBLAD i rabarber-moset
och blanda i kesella och yoghurt .
VISPA äggvitorna hårda tillsammans med
sockret, vänd ner dem i krämen och häll
den sedan över kexbottnen .
LÅT kakan stelna i kylskåp .
Häll rabarber-GELEN över kakan och låt
den stelna .
per portion: 288 kcal , 10, 6 g fett .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar