måndag 11 juni 2018

CHOWCHOW från 50-talet ..4 PORT .



       
                            HEJSAN !

CHOWCHOW  var  på  50- talet ,  före  kinakrogarnas  tid,
en  rätt  som  uppfattades  som  exotiskt  kryddad .
Idag  kan  nog  maträtten  mer  jämföras  med  mustig
svensk  husmanskost .
Har  Ni  lust  att  smaka ?

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  gula  lökar ,
2  msk  smör ,
1  tsk  paprikapulver ,
1  tsk  curry ,
400  g  magert  bogfläsk ,
eller  färsk  skinka
2  msk  vetemjöl , + 1  tsk  salt
2 1/2  dl  matlagningsgrädde ,
1  dl  vatten ,
tomatketchup ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SKÄR  lökarna  i  skivor .
Fräs  dem  i  smöret  i  en  gryta  eller
traktörpanna .
Strö  över  paprika  och  curry,
kryddglada  kan  utöka  mängden  efter
eget  tycke .

STRIMLA  köttet  och  vänd  strimlorna
i  saltblandat  mjöl .
Lägg  ner  dem  bland  löken .
Häll  över  grädde  och  vatten .
Rör  om .
Koka  upp  och  låt  rätten  koka  sakta  i
15 - 20  minuter  under  lock  tills  köttet
känns  mört .
Smaka  av  med  ketchup.
SERVERA  ris  eller  potatis .

TREVLIG  SOMMAR  ,

LYCKA  TILL !


Inga kommentarer: