torsdag 7 juni 2018
RÖKT MAKRILL med KRÄMIG POTATISSALLAD , 4 PORT.
HEJSAN !
Här använder jag SMETANA ,
det är en naturell krämig syrad grädde
som används på samma sätt som
CREME Fraiche eller matyoghurt .
Så gott och fräscht .
HÄR ÄR RECEPTET :
4 stycken , rökt makrill
eller annan rökt fisk ,
ca 150 g /person .
POTATISSALLAD :
600 - 800 g färskpotatis ,
1 äpple ,
20 g dill ,
20 g gräslök ,
2 burkar SMETANA , a' 2 dl
salt och peppar ,
2 - 3 msk söt grovkornig senap ,
GARNERING :
1/2 dl finhackad rödlök,
hackad gräslök och dill ,
limeklyftor .
SÅ HÄR GÖR DU :
KOKA potatisen mjuk .
Tvätta och tärna äpplet men behåll
skalet på .
Hacka örterna och lägg undan lite
till garnering .
RÖR ihop Smetana med örthacket
och det tärnade äpplet .
Smaka av med salt och peppar och lite
söt grovkornig senap .
HÄLL av potatisen och dela dem som
är stora .
Blanda ihop dem ljumma med Smetana-
krämen .
SERVERA potatissalladen till den rökta
fisken .
GARNERA gärna med hackad rödlök ,
hackade örter och limeklyfta .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar