torsdag 7 juni 2018

RÖKT MAKRILL med KRÄMIG POTATISSALLAD , 4 PORT.




                          HEJSAN !

Här  använder  jag  SMETANA ,
det  är  en  naturell  krämig  syrad  grädde
som  används  på  samma  sätt  som
CREME Fraiche  eller  matyoghurt .
Så  gott  och  fräscht .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
4  stycken ,  rökt  makrill
eller  annan  rökt  fisk ,
ca  150  g /person .

POTATISSALLAD :
600 - 800 g  färskpotatis ,
1  äpple ,
20  g  dill ,
20  g  gräslök ,
2  burkar  SMETANA , a' 2  dl
salt  och  peppar ,
2 - 3  msk  söt  grovkornig  senap ,

GARNERING :
1/2  dl  finhackad  rödlök,
hackad  gräslök  och  dill ,
limeklyftor .

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

KOKA  potatisen  mjuk .
Tvätta  och  tärna  äpplet  men  behåll
skalet  på .
Hacka  örterna  och  lägg  undan  lite
till  garnering .
RÖR  ihop  Smetana  med  örthacket
och  det  tärnade  äpplet .
Smaka  av  med  salt  och  peppar och lite
söt  grovkornig  senap .
HÄLL  av  potatisen  och  dela  dem  som
är  stora .
Blanda  ihop  dem  ljumma  med  Smetana-
krämen .

SERVERA  potatissalladen  till  den  rökta
fisken .
GARNERA  gärna  med  hackad  rödlök ,
hackade  örter  och  limeklyfta .

LYCKA  TILL !



Inga kommentarer: