måndag 23 juli 2018

HALLONRUTOR MED KARDEMUMMAKRISP, 1 KAKA =18 BITAR .




                              HEJSAN !

En gång i tiden fick dessa mjuka hallonrutor
högsta betyg vid smakprovningen .
Prova dem Du också !

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör /margarin,
3/4 dl mjölk,
3 ägg,
3 dl socker ,
2 tsk vaniljsocker,
4 dl kärnvetemjöl,
1 ½ tsk bakpulver,
KARDEMUMMAKRISP :
2 dl kärnvetemjöl,
½ dl socker ,
1 ½ tsk vaniljsocker,
1 tsk ny-stött kardemumma,
75 g smör eller margarin,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Hacka snabbt  samman alla ingredienserna till KRISPET
till en smulig massa.
Lägg  kallt att vila en stund .
SMÄLT matfettet och dra kastrullen från värmen .
Tillsätt mjölken.
VISPA  ägg och socker vitt och poröst.
Sikta ner de torra ingredienserna och tillsätt matfettsblandningen .
Rör varsamt smeten slät .
HÄLL smeten i en smord och mjölad eller bakpappersklädd
liten långpanna, ca 22x32 cm .
Blanda hallonen med potatismjölet .
STRÖ KRISPSMULOR och hallon över kakan .
Grädda i nedre delen av ugnen i 30-35 minuter .
Skär upp kakan i rutor då den kallnat .

TREVLIG SOMMAR !

Inga kommentarer: