onsdag 1 augusti 2018
CHEESCAKE MED RÖRD FYLLNING OCH SOMMARBÄR ,...4-6 PERS.
HEJSAN !
SMAKA ....mmm !
En pajbotten som gjord för sommarköket .
Rör ihop ingredienserna och direkt in i ugnen .
Garnera med de sommar-bär som Du hittar.
Smultron och björnbär är också gott .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
1/2 dl strösocker ,
2 1/2 dl havregryn ,
2 1/2 dl kärnvetemjöl,
FYLLNING :
200 g naturell färskost ,
2 burkar kesella vanilj (a' 250 g)
GARNERING :
ca 2 dl röda hallon eller gula hallon,
ca 2 dl blåbär ,
ca 2 dl röda vinbär ,
ca 2 dl jordgubbar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Blanda samman socker, havregryn och vetemjöl.
Rör ner smöret . Tryck ut degen i botten och på
kanterna i en form med löstagbar kant , ca 22 cm
i diameter tills den fått fin färg .
Låt den kallna .
RÖR hastigt samman färskost och kesella till en
smidig kräm .
Fyll pajskalet med krämen .
GARNERA kakan med bär .
TIPS ! För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk
rivet citronskal i fyllningen .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar