onsdag 1 augusti 2018

CHEESCAKE MED RÖRD FYLLNING OCH SOMMARBÄR ,...4-6 PERS.




                           HEJSAN !

SMAKA ....mmm !
En  pajbotten  som  gjord  för  sommarköket .
Rör  ihop  ingredienserna  och  direkt  in  i ugnen .
Garnera  med  de  sommar-bär som Du  hittar.
Smultron  och  björnbär  är  också  gott .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör/margarin ,
1/2 dl strösocker ,
2 1/2 dl havregryn ,
2 1/2 dl kärnvetemjöl,
FYLLNING :
200 g naturell färskost ,
2 burkar kesella vanilj (a' 250 g)
GARNERING :
ca 2 dl röda hallon eller gula hallon,
ca 2 dl blåbär ,
ca 2 dl röda vinbär ,
ca 2 dl jordgubbar ,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT  ugnen  på  200  grader.
SMÄLT smöret och låt det svalna .
Blanda samman socker, havregryn  och vetemjöl.
Rör  ner  smöret .  Tryck  ut degen i botten  och på
kanterna i en form med  löstagbar kant ,  ca 22 cm
i diameter tills den fått fin färg .
Låt den kallna .
RÖR  hastigt samman färskost och kesella till en
smidig kräm .
Fyll pajskalet med krämen .
GARNERA kakan med bär .

TIPS !  För en syrligare smak, tillsätt 1-2 tsk
            rivet citronskal i fyllningen .

TREVLIG SOMMAR !


Inga kommentarer: