onsdag 1 augusti 2018

JENNYS GRATINERADE ENCHILADES, 4 PERS.




                            HEJSAN !

VARSÅGOD !
En härligt grön rätt med fyllda tortillabröd i en kryddig sås med tabasco och vitlök .
Allt detta goda under ett osttäcke och en enkel sallad till kan bli Ditt för en matglad kväll.

HÄR ÄR RECEPTET :
8 vete - eller majstortillor ,
500 g keso,
1 liten burk grön inlagd chili,
1 dl riven parmesanost ,
2 vitlöksklyftor,
SÅS :
1 dl vatten,
2 msk TOMATPURE',
10 droppar tabasco ,
1 tsk spiskummin,
1 msk torkad oregano,
1 vitlöksklyfta,
1 dl skivade oliver,
2 dl matlagningsyoghurt,
salt å peppar ,
riven ost till gratinering,
SERVERING :
hackad basilika ,
enkel sallad,

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader.
Blanda keson, chilin och parmesanen.
Pressa ner vitlöksklyftorna och rör om .
Fördela fyllningen på tortillabröden och rulla ihop .
Lägg brödrullarna i en smord ugnsfast form.
SÅS :  BLANDA  samman vattnet, TOMATPURE'N,
tabascon, spiskumminen och oreganon i en kastrull.
Pressa ner vitlöksklyftorna och låt alltsammans koka i ca 10 min.
BLANDA ner oliverna och matlagningsyoghurten .
Smaka av med salt och peppar.
HÄLL såsen över tortillabröden och toppa med riven ost.
Gratinera i ugnen i  ca  25 minuter.
Strö  över  hackad  basilika och  servera med en enkel sallad .

SMAKLIG MÅLTID,
och
TREVLIG SOMMAR !





Inga kommentarer: