tisdag 21 augusti 2018

GYLLENE BRÖD - BULLAR , 20 ST.




                    HEJSAN !

De här måste Ni smaka, så underbart goda ,
man vill bara ta en till och en till....en..

HÄR ÄR RECEPTET :
2 medelstora morötter,
50 g smör/margarin,
5 dl morotsjuice,
50 g jäst,
1 1/2 tsk salt,
2 msk socker,
13 - 14 dl  BERTE QVARN = vetemjöl.

SÅ HÄR GÖR DU :
Skala och fin-riv morötterna.
Smält fettet i en kastrull .
Häll i morotsjuicen och värm till 37 grader.
Smula sönder jästen i en bunke.
Häll i juice-blandningen och rör tills jästen
löst sig .
Tillsätt morötter, salt, socker och nästan allt mjöl.
Arbeta ihop till en smidig deg .
Jäs den övertäckt ca 30 minuter .
Ta upp degen på mjölat bakbord  och knåda
den lätt .
Dela den i två längder och skär varje längd i
10 bitar.   Forma till runda bullar och lägg på
plåtar med bakplåtspapper .
Täck över och låt jäsa ca  30 minuter .
Värm ugnen till 225 grader .
Grädda bullarna i mitten av ugnen 10-12 min.
Låt bröden svalna på galler under bakduk.

LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: