lördag 25 augusti 2018
PAJ MED RABARBER UNDER MARÄNGTÄCKE, 4 PORT.
HEJSAN !
Har Du Rabarber kvar i frysen sen skörden ?
Då kan Du göra denna läckra paj.
HÄR ÄR RECEPTET :
1/2 kg rabarber (4-6 stjälkar)
1 dl Råsocker,
2 tsk stött kardemumma,
1 1/2 msk potatismjöl,
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker,
1 tsk bakpulver,
1 tsk vaniljsocker,
150 g smör/margarin,
1 ägg,
MARÄNG :.
2 äggvitor,
8 msk florsocker,
flagad mandel,
TILLBEHÖR :
Vaniljsås eller vispad grädde.
UGN: 225 GRADER och 175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Börja med ugnsvärme på 225 grader.
LÄGG ingredienserna till pajdegen i matberedaren .
Kör snabbt ihop till en smidig deg. Låt vila kallt ca 1 tim.
Kavla ut till en rundel, tryck fast i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Ansa rabarbern, skär den i 3 cm breda bitar, fördela i formen .
Blanda Råsocker, kardemumma och potatismjöl .
Strö blandningen över rabarbern . GRÄDDA pajen på nedersta
falsen ca 25 minuter.
VISPA äggvitorna över vattenbad. Tillsätt florsockret och vispa
tills marängsmeten har blivit riktigt fast.
TA ut pajen, sänk ugnsvärmen till 175 grader .
Bred marängsmet över rabarbern. Strö över flagad mandel.
Grädda ytterligare ca 10 min, tills marängen fått fin färg . Låt svalna .
SERVERA , med vispad grädde eller vaniljsås.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar