tisdag 7 augusti 2018

PLOMMON I MADEIRA .



                  HEJSAN !

Smaka på det här Du ! mmm...

HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg plommon, gärna  blandade
2 dl vatten,
7 dl socker,
2 dl Madeira,
1/2 tsk ATAMON,
1 vaniljstång,

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ plommonen och dela dem på mitten.
Ta ur kärnan.   OM kärnorna är torra kan man
krossa några och blanda de hackade mandlarna
PACKA  plommonen i  burk eller kruka som
sköljts med ATAMONLÖSNING .
Koka upp vatten och socker, skumma noga och
tillsätt sen Madeira, URSKRAPET ur en vanilj-
stång och ATAMON .
HÄLL lagen  över plommonen och rör om .
Lägg på lock och låt krukan stå i kylen några dagar .
Rör om i krukan varje dag under 3 dagar .
BIND  sen över krukan  eller lägg locket på.

TREVLIG SOMMAR !

Inga kommentarer: