tisdag 7 augusti 2018
PLOMMON I MADEIRA .
HEJSAN !
Smaka på det här Du ! mmm...
HÄR ÄR RECEPTET :
1 kg plommon, gärna blandade
2 dl vatten,
7 dl socker,
2 dl Madeira,
1/2 tsk ATAMON,
1 vaniljstång,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ plommonen och dela dem på mitten.
Ta ur kärnan. OM kärnorna är torra kan man
krossa några och blanda de hackade mandlarna
PACKA plommonen i burk eller kruka som
sköljts med ATAMONLÖSNING .
Koka upp vatten och socker, skumma noga och
tillsätt sen Madeira, URSKRAPET ur en vanilj-
stång och ATAMON .
HÄLL lagen över plommonen och rör om .
Lägg på lock och låt krukan stå i kylen några dagar .
Rör om i krukan varje dag under 3 dagar .
BIND sen över krukan eller lägg locket på.
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar