fredag 28 september 2018
DROTTNINGTÅRTA MED KOKOSBOTTEN , 12 BITAR.
HEJSAN !
Den krämiga fyllningen av vit choklad ger bären sötma ,....mmm -
så himla god !
HÄR ÄR RECEPTET :
Maräng : 4 äggvitor, 1 dl strösocker, 2 dl kokos.
FYLLNING:
100 g vit choklad
4 dl CREME Fraiche
1/2 dl florsocker
GARNERING :
2 dl hallon
2 dl blåbär
SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA äggvitor till hårt skum med en elvisp.
Skummet ska vara så fast att bunken kan vändas
upp och ner utan att det rör sig .
Tillsätt sockret och vispa lite till .
VÄND ner kokosen . Bred ut smeten i en smord
form med avtagbar kant , ca 24 cm i diameter.
GRÄDDA tårtbottnen mitt i ugnen i 125 grader i 2 tim.
Låt tårtbottnen svalna något och lossa den sedan med
en kniv. Låt den svalna helt.
SMÄLT chokladen över vattenbad och bred den över bottnen.
Vispa CREME Fraiche och florsocker till en tjock kräm .
Först blir CREME Fraichen tunnare men efter en stund tjocknar den.
BRED CREME Fraiche - blandningen över tårtbottnen strax innan
serveringen och garnera med hallon och blåbär .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar