fredag 28 september 2018

DROTTNINGTÅRTA MED KOKOSBOTTEN , 12 BITAR.




                  HEJSAN !

Den krämiga fyllningen av vit  choklad  ger  bären  sötma ,....mmm -
så himla god !

HÄR ÄR RECEPTET :
Maräng :  4 äggvitor,  1 dl strösocker,  2  dl  kokos.

FYLLNING:
100 g vit choklad
4 dl CREME Fraiche
1/2  dl  florsocker

GARNERING :
2 dl hallon
2 dl blåbär

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA  äggvitor  till  hårt  skum  med  en elvisp.
Skummet ska vara  så  fast  att  bunken  kan  vändas
upp och  ner  utan  att  det  rör  sig .
Tillsätt  sockret  och  vispa  lite  till .
VÄND  ner  kokosen .  Bred  ut  smeten  i  en  smord
form  med  avtagbar  kant , ca  24   cm  i  diameter.
GRÄDDA  tårtbottnen  mitt i  ugnen  i  125  grader i 2 tim.
Låt  tårtbottnen  svalna  något  och  lossa  den  sedan  med
en  kniv.  Låt  den  svalna  helt.
SMÄLT  chokladen över  vattenbad  och  bred  den över  bottnen.
Vispa  CREME Fraiche  och  florsocker  till  en  tjock  kräm .
Först  blir  CREME Fraichen  tunnare  men  efter  en  stund tjocknar den.
BRED  CREME Fraiche - blandningen  över  tårtbottnen  strax innan
serveringen  och  garnera  med  hallon  och  blåbär .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: