fredag 28 september 2018

LAXGRYTA MED KOKOS . 4 PORT.




                  HEJSAN !

Smaka på detta  så himla gott !
EDAMAMEBÖNAN  är en sojaböna som finns i frysdisken.
De ligger i sina skidor, så Du får spritsa dem när de har kokats.

HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g LAXFILE'
1 lime
500 g EDAMAMEBÖNOR
1 liten purjolök
1 röd paprika
150 g sugar snaps
smör
1 tsk röd chilipasta
1 burk kokosmjölk
salt och peppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften  och rör runt .
KOKA EDAMAMEBÖNORNA och skölj dem sedan i kallt vatten .
Pilla ut bönorna ur skidorna .
SKÄR purjolöken och paprikan i bitar och sugar snapsen i strimlor.
FRÄS purjolök och paprika i en kastrull med smör tills grönsakerna
har blivit lite mjukare.  Tillsätt chilipasta och kokosmjölk  låt det bli varmt.
LÄGG  i  laxen  tillsammans  med limesaften och sjud försiktigt  i  ett  par min.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg  i  EDAMAMEBÖNORNA  och  sugar snapsen strax  före  servering.

SMAKLIG MÅLTID !

Inga kommentarer: