fredag 28 september 2018
LAXGRYTA MED KOKOS . 4 PORT.
HEJSAN !
Smaka på detta så himla gott !
EDAMAMEBÖNAN är en sojaböna som finns i frysdisken.
De ligger i sina skidor, så Du får spritsa dem när de har kokats.
HÄR ÄR RECEPTET :
500-600 g LAXFILE'
1 lime
500 g EDAMAMEBÖNOR
1 liten purjolök
1 röd paprika
150 g sugar snaps
smör
1 tsk röd chilipasta
1 burk kokosmjölk
salt och peppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR laxen i bitar och lägg i en skål. Pressa över limesaften och rör runt .
KOKA EDAMAMEBÖNORNA och skölj dem sedan i kallt vatten .
Pilla ut bönorna ur skidorna .
SKÄR purjolöken och paprikan i bitar och sugar snapsen i strimlor.
FRÄS purjolök och paprika i en kastrull med smör tills grönsakerna
har blivit lite mjukare. Tillsätt chilipasta och kokosmjölk låt det bli varmt.
LÄGG i laxen tillsammans med limesaften och sjud försiktigt i ett par min.
Smaka av med salt och peppar .
Lägg i EDAMAMEBÖNORNA och sugar snapsen strax före servering.
SMAKLIG MÅLTID !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar