söndag 30 september 2018
SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA, 12 BITAR.
HEJSAN !
Vad ska man göra av krusbär ? - Så tänkte jag, ...tittade i min receptbok
vad mostrarna gjorde förr om åren , då hittade jag den här !
En lite tyngre och saftigare kaka utan bakpulver .
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl BERTE QVARN= vetemjöl
3 - 4 dl krusbär
100 g vit choklad .
SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner det smälta fettet
och mjölet i äggblandningen.
BRED ut smeten i en smord och bröad sockerkaka - form
som rymmer 1 1/2 liter.
OM krusbären är stora - dela dem en gång . Hacka chokladen
grovt . Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 60 min.
Täck med aluminiumfolie om kakan riskerar att få för mycket färg.
LÅT kakan vila några minuter i sin form , vänd upp den på ett
sockrat fat. (florsocker).
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar