söndag 30 september 2018

SÖTSYRLIG KRUSBÄRSKAKA, 12 BITAR.




                         
                         HEJSAN !

Vad ska man göra av krusbär ?  - Så tänkte jag, ...tittade i min receptbok
vad mostrarna gjorde förr om åren ,  då hittade jag den här !
En lite tyngre och saftigare kaka utan bakpulver .

HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smör/margarin
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl BERTE QVARN= vetemjöl
3 - 4 dl krusbär
100 g vit choklad .

SÅ HÄR GÖR DU :
SMÄLT matfettet i en kastrull och låt det svalna något.
Vispa ägg och socker pösigt.  Blanda ner det smälta fettet
och mjölet i äggblandningen.
BRED ut smeten i en smord och bröad  sockerkaka - form
som rymmer 1 1/2 liter.
OM  krusbären är stora - dela dem en gång . Hacka chokladen
grovt .  Lägg krusbär och choklad över kakan .
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 60 min.
Täck med  aluminiumfolie om kakan riskerar att få för mycket färg.
LÅT kakan vila några minuter i sin form ,  vänd upp den på ett
sockrat fat. (florsocker).

LYCKA TILL !
 

Inga kommentarer: