måndag 10 september 2018

KRYDDIG KYCKLINGGRYTA MED KOKOS, 6 PORT.



                        HEJSAN !

Vilken  härlig  doft  som  sprider  sig  i  köket - curry,
kardemumma,  koriander  och  kokos !
Använd  gärna  kycklingdelar  i stället  för  hel  kyckling
så  går  det  lättare .

HÄR  ÄR  RECEPTET :
2  gula  lökar
2 pressade  vitlöksklyftor
1  msk  olja
1/2  tsk  kardemumma
1  tsk  koriander
2-3 tsk  färsk riven ingefära
eller  1  tsk  malen
1/2  msk  gurkmeja
1-2  dl  vatten
1  kycklingbuljongtärning
1/2- 1 grön chilipeppar
2 1/2 dl kokosmjölk, krämig
1, 2 kg  kycklingdelar ben och lår
1 msk smör/margarin
salt å vitpeppar
2 skivade salladslökar
SERVERING:
jasminris eller råris
mango chutney

SÅ HÄR GÖR DU :
FRÄS  lök och vitlök i olja i en gryta .
Blanda i kryddorna och låt dem fräsa med en stund.
Tillsätt  vatten och buljongtärning.
Kärna ur och finhacka chilin.
Tillsätt den och kokosmjölken.
BRYN kycklingdelarna i matfett i en stekpanna .
Salta och peppra och lägg över delarna i grytan .
Låt koka sakta under lock  ca 30 min.  Rör då och då.
BLANDA i salladslöken och koka upp .
SERVERA  med ris, mango chutney och gärna en
sallad av tomat , HARICOTS VERTS  och rödlök.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: