måndag 10 september 2018

KASSLERGRATÄNG MED CURRY & MANGOSÅS, 4 PORT.



                 HEJSAN !

Tänka  sig ;  en  värmande gryta  eller en gyllene gratäng
mitt på bordet  bland  levande  ljus  - vilken trevlig middag
i  höstrusket .
Här har jag hällt över en orientalisk  kryddad sås  med
mangotärningar  och lagom sting av tabasco.

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler
MANGOSÅS :
1 nästan mogen mango (eller 1 paket fryst)
2 vitlöksklyftor,  hackade
2 tsk orientalisk curry
2 msk  TOMATPURE
1 msk smör/margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
2 stänk tabasco, ca 2 krm
1 dl riven ost
1 msk kokosflingor
SERVERING :
kokt ris,  färsk spenat  och aubergine
UGN :225 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA  kasslern och lägg den på ett  ugnssäkert fat .
MANGOSÅS :
Skala och skär mangon i småbitar.
Fräs  mango,  vitlök,  curry  och  TOMATPURE
i matfettet  i  en  kastrull .
Tillsätt  grädde  och  smaka  av  med salt  och  tabasco.
HÄLL  såsen  över  kasslern  och  strö  över  osten
och  kokosflingorna .   Tillaga  i  ugnen  ca  20  minuter.
SERVERA  med  ris  och  färska  spenatblad,  gärna
med  vitlöksstekt aubergine .

Smaklig Måltid och LYCKA TILL !

Inga kommentarer: