måndag 10 september 2018
KASSLERGRATÄNG MED CURRY & MANGOSÅS, 4 PORT.
HEJSAN !
Tänka sig ; en värmande gryta eller en gyllene gratäng
mitt på bordet bland levande ljus - vilken trevlig middag
i höstrusket .
Här har jag hällt över en orientalisk kryddad sås med
mangotärningar och lagom sting av tabasco.
HÄR ÄR RECEPTET :
500 g kassler
MANGOSÅS :
1 nästan mogen mango (eller 1 paket fryst)
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk orientalisk curry
2 msk TOMATPURE
1 msk smör/margarin
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
2 stänk tabasco, ca 2 krm
1 dl riven ost
1 msk kokosflingor
SERVERING :
kokt ris, färsk spenat och aubergine
UGN :225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
SKIVA kasslern och lägg den på ett ugnssäkert fat .
MANGOSÅS :
Skala och skär mangon i småbitar.
Fräs mango, vitlök, curry och TOMATPURE
i matfettet i en kastrull .
Tillsätt grädde och smaka av med salt och tabasco.
HÄLL såsen över kasslern och strö över osten
och kokosflingorna . Tillaga i ugnen ca 20 minuter.
SERVERA med ris och färska spenatblad, gärna
med vitlöksstekt aubergine .
Smaklig Måltid och LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar