lördag 15 september 2018

SOLROSFRALLOR , 12 ST



             HEJSAN !

Smaka på de här, - riktigt goda !

HÄR ÄR RECEPTET :
600 g vatten, ca 6 dl
25 g jäst
100 g maizena
100 g sojamjöl
160 g bovetemjöl
40 g rismjöl
1 tsk salt
40 g  PSYLLIUMFRÖSKAL
50 g solroskärnor
Bovetemjöl till utbakning.

SÅ HÄR GÖR DU :
LÖS upp jästen i vattnet i en bunke.
Blanda i övriga ingredienser . Låt degen vila i bunken
övertäckt med plastfilm i ca 1 1/2 timme.
FORMA  degen till 12 stycken runda frallor.
Olja gärna in händerna för enklare hantering av degen
och lägg frallorna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Platta till bullarna och strö över bovetemjöl .
LÅT dem jäsa på plåten i 1 timme .
GRÄDDA  i  225 grader i 20 minuter .

Funkar till utflykt, frukostbordet eller
BUFFEBORDET .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: