onsdag 24 oktober 2018

HALLONMUFFINS , 12 - 14 MELLANSTORA.




                  HEJSAN !

Lekfullt goda  muffins  med  både  GELEHALLON
och sylt .  De  ser  riktigt  festliga  ut .

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g smör/margarin
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl strösocker
2 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
FYLLNING :
1 dl hallonsylt
14 GELEHALLON
12 msk florsocker
UGN : 225 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU :
Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna och  häll i mjölken.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, vaniljsocker och
bakpulver i en skål. Rör ner mjölk-blandningen i äggsmeten,
rör samman  till en slät smet .
Fyll muffinsformar till 2/3 med smet . Fördela sylten och
GELEHALLONEN  i formarna.  Grädda mitt i ugnen 15 -20 min,
(beroende på storlek ).  Låt muffinsen svalna under duk.
Sikta över  lite florsocker och dekorera med färska hallon och
GELEHALLON.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: