onsdag 24 oktober 2018
TOSCA-KAKA ,
HEJSAN !
Många goda kakor har jag bakat i mina DA'R,
men, alltid kommer jag tillbaka till den här godingen .
Mycket beröm får Du också, när denna bjuds till kaffet !
HÄR ÄR RECEPTET :
3 ägg
2 dl strösocker
2 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smält smör/margarin
TOSCASMET :
50 g smör/margarin
1/2 dl strösocker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk
1 förpackning mandelspån
(får Du fatt i en stor förpackning, tag hälften av mandelspånen)
eller 50 g skalad flisad sötmandel
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
VISPA ägg och socker poröst.
SIKTA ner mjölet blandat med bakpulver . Tillsätt det avsvalnade
fettet och rör om till en jämn smet .
Häll smeten i formen .
GRÄDDA kakan knappt färdig på galler i nedre delen av ugnen ca 30 min.
BLANDA under tiden samman ingredienserna till Tosca-smeten i en
kastrull och låt det koka upp under omrörning.
TAG ut den knappt färdiga kakan ur ugnen och häll över Tosca-smeten.
SÄTT åter in kakan i ugnen Men Nu Mitt i ugnen .
Låt kakan grädda färdigt och glasyren få fin färg, ca 10 minuter .
LÅT kakan svalna lite i formen innan den läggs på galler för att kallna.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar