fredag 26 oktober 2018

HAVRERUTOR MED CREME FRAICHE, 30 ST.



                    HEJSAN !

RUSSIN,  - Havrerutor fyllda med russin och en kräm på CREME Fraiche.
Jättegoda och saftiga .

HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör /margarin
1 dl socker
2 1/2 dl havregryn (vanliga)
2 1/2 dl  BERTE QVARN = vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
KRÄM:
2 1/2 dl CREME Fraiche
1 dl grädde
1 1/2 dl socker
4  äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
3 dl russin
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR  smör/margarin och socker  vitt .  Tillsätt havregryn, vetemjöl
och bikarbonat .   Rör ihop till en deg .
DELA degen i två delar.  Kavla den ena till en platta, 20x30 cm
på en bakpappersklädd plåt .  Grädda i 200 grader, i 10 minuter.
KOKA en kräm av CREME Fraiche, grädde, socker, äggulor  och potatismjöl.
Vispa den tills den tjocknar  och låt den koka upp .Tillsätt vaniljsocker och  russin .
BRED krämen över den bakade  degplattan .
Sänk  temperaturen  till 175 grader .
SMULA resterande  över  vaniljkrämen  och grädda  ytterligare 20 minuter.
LÅT kallna .  Skär i fyrkanter .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: