fredag 26 oktober 2018
HAVRERUTOR MED CREME FRAICHE, 30 ST.
HEJSAN !
RUSSIN, - Havrerutor fyllda med russin och en kräm på CREME Fraiche.
Jättegoda och saftiga .
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör /margarin
1 dl socker
2 1/2 dl havregryn (vanliga)
2 1/2 dl BERTE QVARN = vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
KRÄM:
2 1/2 dl CREME Fraiche
1 dl grädde
1 1/2 dl socker
4 äggulor
1 msk potatismjöl
1 msk vaniljsocker
3 dl russin
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR smör/margarin och socker vitt . Tillsätt havregryn, vetemjöl
och bikarbonat . Rör ihop till en deg .
DELA degen i två delar. Kavla den ena till en platta, 20x30 cm
på en bakpappersklädd plåt . Grädda i 200 grader, i 10 minuter.
KOKA en kräm av CREME Fraiche, grädde, socker, äggulor och potatismjöl.
Vispa den tills den tjocknar och låt den koka upp .Tillsätt vaniljsocker och russin .
BRED krämen över den bakade degplattan .
Sänk temperaturen till 175 grader .
SMULA resterande över vaniljkrämen och grädda ytterligare 20 minuter.
LÅT kallna . Skär i fyrkanter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar