fredag 26 oktober 2018
GROVT SOLROSBRÖD , 2 ST. i KORG.
HEJSAN !
Himla gott bröd måste jag säga .
*Vid sista jäsningen , lade jag degen i en mjölad korg med fint mönster
för att jäsa. TA det försiktigt när Du vänder upp brödet från korgen
så behålls mönstret från korgen . Lägg på bakpappersklädd plåt.(INTE KORG I UGNEN !)
NU BÖRJAR VI !
50 g jäst
5 dl mjölk
2 msk olja
150 g solrosfrön
2 tsk salt
1 1/2 dl vetekli
400 g BERTE QVARN = vetemjöl
350 g rågmjöl
SÅ HÄR GÖR DU :)
SMULA ner jästen i en degbunke .( Använder Du torrjäst läggs det i mjölet)
Värm mjölken till fingervarmt , häll 1 dl över jästen och rör ut den .
Häll i resten av mjölken. Tillsätt olja, solrosfrön, salt, vetekli, vetemjöl
och det mesta av rågmjölet . Knåda degen grundligt . Låt degen jäsa
övertäckt till dubbel storlek i rumstemperatur .
ARBETA igenom degen lätt och forma den till 2 runda bröd .
*Lägg i korgar eller på plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa till nästan dubbel storlek .
PENSLA kaffe eller vatten, strö över mjöl.
Snitta ett kors i båda bröden ,( om Du inte använder korg )
Baka bröden på nedersta falsen i 200 grader ca 45 minuter .
Låt svalna på galler .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar