lördag 13 oktober 2018
SENSOMMARPAJ MED KANTARELLER, 6 PORT.
HEJSAN !
Västerbottenost och kantareller är en underbar smakkombination !
Men det går också bra med annan svamp som Du hittar i skogen
eller i grönsaksdisken .
HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2 msk iskallt vatten
FYLLNING :
1 liter kantareller
2 msk smör
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 g Västerbottenost
GARNERING :
Rödlöksringar
färsk basilika
UGN 225 GRADER
SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG : Mixa ingredienserna till en deg-boll.
Tryck ut degen i en pajform och låt vila kallt 30 min.
FYLLNING :
Ansa och skär kantarellerna i småbitar .
Stek dem i smöret en stund .
Häll över grädden och låt den koka in litegrann.
Vispa äggen i en bunke .
Blanda i grädden och kantarellerna .
Häll blandningen i pajskalet . Strö över den rivna osten .
GRÄDDA ca 30 min i nedre delen av ugnen .
Garnera med lökringar och basilikablad .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar