lördag 13 oktober 2018

SENSOMMARPAJ MED KANTARELLER, 6 PORT.




                      HEJSAN !

Västerbottenost och kantareller är en underbar smakkombination !
Men det går också bra med annan svamp som Du hittar i skogen
eller i grönsaksdisken .

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG :
3 dl vetemjöl
125 g smör/margarin
2 msk iskallt vatten
FYLLNING :
1 liter kantareller
2 msk smör
3 dl vispgrädde
3 ägg
150 g Västerbottenost
GARNERING :
Rödlöksringar
färsk basilika
UGN  225 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
PAJDEG :  Mixa ingredienserna  till  en  deg-boll.
Tryck ut degen i en pajform och låt vila kallt 30 min.
FYLLNING :
Ansa och skär kantarellerna i småbitar .
Stek dem i smöret en stund .
Häll över grädden och låt den koka in litegrann.
Vispa äggen i en bunke .
Blanda i grädden och kantarellerna .
Häll blandningen i pajskalet .  Strö över den rivna osten .
GRÄDDA  ca 30 min i nedre delen av ugnen .
Garnera med lökringar och basilikablad .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: