torsdag 11 oktober 2018

TEKAKOR MED HAVREGRYN 6 ST.



                       HEJSAN !

Gläd Dina nära och kära med lättbakade och fantastiskt fina tekakor.
Underbart goda måste jag säga ! När de svalnat ordentligt .
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 tsk salt
2 dl havregryn eller ren havre
2 msk  FIBERHUSK
1 msk ljus sirap
3/4 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1/2 dl bovetemjöl
1 - 1 /2  dl vetemjöl(på bakbordet)

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA jästen i en skål.  Värm mjölken till 37 grader och
häll den över jästen, rör om tills jästen lösts upp .
Blanda i olja, salt, havregryn och FIBERHUSK  och låt dra
i 10 minuter.
BLANDA  sirap, majsmjöl, rismjöl och bovetemjöl och arbeta
degen i 5 minuter.  Täck skålen med plastfolie och låt jäsa i 30 min.
STJÄLP upp degen på ett bakbord mjölat med bovetemjöl.
Ta lite olja på händerna och forma 6 bullar.
Platta ut dem och lägg på plåt med bakplåtspapper.
Skär ett kors i varje bulle .
LÅT jäsa under bakduk, 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
STRÖ över havregryn och grädda mitt i ugnen, ca 15 minuter.

mmm...med smör och marmelad !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: