tisdag 6 november 2018

KÖTTFÄRSSOPPA MED ROTFRUKTER OCH YOGHURT 4 PORT.




                       HEJSAN !

ÄT mer soppa !  Det är ju så enkelt - och gott .
Marcus AUJALAYS mustiga köttfärssoppa är en återkommande favorit.
HÄR ÄR RECEPTET :
2 morötter
2 palsternackor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
400 g nötfärs
2 msk olivolja
2 msk  tomat- PURE
1 burk krossare tomater(400 g)
2 köttbuljongtärningar
1 liter vatten
1 tsk salt
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk hackad persilja
TILL SERVERING:   1 dl matyoghurt + grovt bröd

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär morot, palsternacka och lök i mindre bitar.
Skala och finhacka vitlöken .
BRYN nötfärs och vitlök i oljan i en kastrull .
Tillsätt morot, palsternacka och lök och bryn ytterligare någon minut.
TILLSÄTT tomat-PURE, krossade tomater, buljongtärningar och
vatten.  KOKA under lock tills rotfrukterna är mjuka men har lite stuns.
Salta och peppra.  Garnera med persilja och servera med yoghurt .

Smaklig Måltid  och  LYCKA TILL !

Inga kommentarer: