tisdag 6 november 2018

ÅNGAD FISK MED ÄRTSÅS OCH ROTSAKER, 4 PORT.




                        HEJSAN !

Ångkokning  är snabbt och enkelt  och smaken stannar kvar i fisken
och den blir perfekt  saftigt tillagad .
Nu ska man  ha en ÅNGINSATS som finns  att köpa i köks- butiker  eller
asiatiska butiker .
Men  jag använder en stor vanlig  hushålls-sil , när vattnet kokar, sänk ner silen över
vattnet med fisken i silen och lägg på ett lock .Låt det ånga tills fisken är klar
vit och fin.
HÄR ÄR RECEPTET :
400 g gulbetor alt rödbetor
400 g morötter
1 kruka dill
500 g vit fisk , torsk
ÄRTSÅS :
3 dl mjölk
1 grönsaksbuljongtärning    
4 dl tinade ärter + 1 dl till garnering
2 tsk riven pepparrot
1 / 2 citron
1 krm salt + 1 /2 tsk till fisken
1 krm svartpeppar
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÖLJ och koka gulbetorna  i väl saltat vatten, ca 25 minuter .
Halvera dem om de är stora .
SKALA och skiva morötterna grovt .  Tillsätt dem till gulbetorna
de sista 3 minuterna .
ÄRTSÅS :  KOKA upp mjölk och buljong .  Mixa slätt med ärter
och pepparrot, med en stavmixer.  Pressa i citronsaft, salta å peppra.
PLOCKA och hacka dillen. Häll av och  skala gulbetorna .  Skär
dem i klyftor och blanda med dill, morötter och 1 dl ärter .
STRAX före servering :
KOKA UPP lite vatten i en kastrull .Sätt i  ÅNGINSATSEN - SILEN
lägg i 4 fiskbitar, salta .  Lägg på locket och låt ånga på svag värme 5 min.
SERVERA fisken med rotsakerna och den friskt gröna såsen .

ALL LYCKA TILL !



Inga kommentarer: