fredag 16 november 2018

LINGONMUFFINS MED KANELSOCKER, 20 små muffins, 1: Advent-kaffe)



                   HEJSAN !

Till kanel-sockret  använder jag  Råsocker - jag tycker att det blir
saftigare muffins .
HÄR ÄR RECEPTET :

KANELSOCKER :
3/4 dl vetemjöl *
3 msk Råsocker
1 msk mald kanel
25 g smält smör/margarin
MUFFINSSMET :
150 g smör/margarin
2 1/2 dl  Råsocker
3 ägg
2 1/4 dl filmjölk
5 1/4 dl vetemjöl=BERTE QVARN*
2 tsk bakpulver
ca 1 dl lingonsylt
UGN :175 GRADER.

SÅ HÄR GÖR DU :  BLANDA ingredienserna till kanelsockret.
RÖR  smör och Råsocker pösigt.  Vispa ner ett ägg i taget .
Blanda i filmjölken .
BLANDA mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten .
Rör bara tills allt precis är blandat .
FYLL formarna till knappt hälften, spara ca 1/3 av smeten .
Lägg 1 tsk lingonsylt och ½ tsk kanelsocker i varje form .
Klicka resten av smeten i formarna ,  lägg på lite mer av
sylt och kanelsocker .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: