fredag 16 november 2018
LINGONMUFFINS MED KANELSOCKER, 20 små muffins, 1: Advent-kaffe)
HEJSAN !
Till kanel-sockret använder jag Råsocker - jag tycker att det blir
saftigare muffins .
HÄR ÄR RECEPTET :
KANELSOCKER :
3/4 dl vetemjöl *
3 msk Råsocker
1 msk mald kanel
25 g smält smör/margarin
MUFFINSSMET :
150 g smör/margarin
2 1/2 dl Råsocker
3 ägg
2 1/4 dl filmjölk
5 1/4 dl vetemjöl=BERTE QVARN*
2 tsk bakpulver
ca 1 dl lingonsylt
UGN :175 GRADER.
SÅ HÄR GÖR DU : BLANDA ingredienserna till kanelsockret.
RÖR smör och Råsocker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget .
Blanda i filmjölken .
BLANDA mjöl och bakpulver och vänd ner i äggsmeten .
Rör bara tills allt precis är blandat .
FYLL formarna till knappt hälften, spara ca 1/3 av smeten .
Lägg 1 tsk lingonsylt och ½ tsk kanelsocker i varje form .
Klicka resten av smeten i formarna , lägg på lite mer av
sylt och kanelsocker .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 20 minuter .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar