måndag 5 november 2018

RÖDING MED HÖSTFRÄS, 4 PORT.




                             HEJSAN !

mm...!   Ugnsbakad  len Röding, bara att köra in i ugnen  och servera.
Skinnet kan enkelt dras av före  servering.

HÄR ÄR RECEPTET :
500 g potatis , gärna små delikatess-potatisar
250 g vaxbönor
500 g Röding-FILE'ER
1/2 tsk salt + 2 krm till svampen
1 krm svartpeppar + 1 krm till svampen
1 liter  färsk svamp eller fryst
1 msk smör
1 msk rapsolja
1 kruka persilja
SÅS :
2, 5  dl matlagningsgrädde
1 krm timjan
1  1/2 msk äppelcidervinäger
1 grönsaksbuljongtärning

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 150 grader.
Koka potatisen .  Låt bönorna koka med  de sista 3 min.
Häll av och skölj bönor och potatis i kallt vatten .
Halvera potatisen .
SÅS :KOKA upp grädde, timjan och äppelcidervinäger.
Smula i buljongen och koka ner till hälften.
SALTA och peppra rödingen och lägg FILE'ERNA på
en plåt med skinnet uppåt .  Baka mitt i ugnen 10 - 12 min.
Med termometer ska fisken ha en innertemperatur på 50 grader.
STEK svampen i en stekpanna .  Tillsätt smör och olja när
all vätska ångat bort .  Salta och peppra .
TILLSÄTT potatis och bönor till svamp-fräset och stek 5 min
så att potatisen får lite färg.
DRA av skinnet från rödingen och SERVERA med fräset .
Garnera med persilja .

                      LYCKA TILL !

Inga kommentarer: