lördag 1 december 2018

JULENS GODA VALNÖTSKAKA.



               HEJSAN !

Smaka på den här! -  Den fina fyllningen av valnötter, choklad
och cocktailbär får kakan att hålla sig färsk länge.
Dessutom går den  fint att frysa, lagom att plocka fram till
Lucia eller Julen .mmm...Himla go !

HÄR ÄR RECEPTET :
250 g smör eller margarin
ca 3 dl strösocker
4 ägg
ca 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g mörk choklad
40 g cocktailbär
100 g krossade valnötskärnor
smör eller margarin till formen.
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR matfett och socker vitt och poröst .
Tillsätt äggen ett i sänder.
Blanda mjöl och bakpulver och rör ner detta .
Skär chokladen i små bitar .  Hacka cocktailbären .
Rör ner choklad, bär och nötter i smeten .
Häll smeten i en smord 11/2 liters form.
GRÄDDA kakan på nedersta falsen i ugnen vid
175 grader ca 1 1/2 timme.
Låt kakan svalna ca 10 min i formen innan den
stjälps upp .

TIPS !
KAKAN kan glaseras med rom-glasyr.
Rör florsocker tillsammans med lite rom ,
häll eller bred detta över kakan.
Dekorera med valnötter .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: