torsdag 17 maj 2018

CHOKLADRINGLAD BANAN - & VALLMOKAKA .....10 - 12 BITAR .




                           HEJSAN !

mmm....så  himla  go' !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
100  g  smält  smör /margarin ,
2  stora  mogna  bananer ,
2  ägg ,
2  dl  strösocker ,
3  dl  vetemjöl (BERTE QVARN)
2  tsk  bakpulver ,
3  msk  blå  vallmofrön ,
1 / 2  dl  kesella ,
3  msk  pressad  citronsaft ,

GARNERING :
150  g  vit  choklad ,
lättvispad  grädde ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :

SÄTT  ugnen  på  200  grader .
Smörj  en  liten  långpanna ,  ca  25x35  cm .
SMÄLT  smöret  och  mosa  bananerna .
VISPA  ägg  och  socker  ljust  och  poröst .
Blanda   mjöl,  bakpulver  och  vallmofrön
i  en  bunke  och  rör  ner  i  äggsmeten .
RÖR  ner  kesella,  mosad  banan  och  citronsaft .
Bre  ut  smeten  i  långpannan  och  grädda  i
ca  15  minuter.
Låt  kakan  svalna .
SMÄLT  chokladen  i  mikron  eller  över  varmt
vattenbad  och  ringla  över  kakan .
Skär  upp  den  i  rutor  när    chokladen  stelnat .
GARNERA  med  en  kvist  citronmeliss .

SERVERA  eventuellt  med  lite  vispad  grädde .

ALL  LYCKA  TILL !

Inga kommentarer: