torsdag 17 maj 2018
CHOKLADRINGLAD BANAN - & VALLMOKAKA .....10 - 12 BITAR .
HEJSAN !
mmm....så himla go' !
HÄR ÄR RECEPTET :
100 g smält smör /margarin ,
2 stora mogna bananer ,
2 ägg ,
2 dl strösocker ,
3 dl vetemjöl (BERTE QVARN)
2 tsk bakpulver ,
3 msk blå vallmofrön ,
1 / 2 dl kesella ,
3 msk pressad citronsaft ,
GARNERING :
150 g vit choklad ,
lättvispad grädde ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 200 grader .
Smörj en liten långpanna , ca 25x35 cm .
SMÄLT smöret och mosa bananerna .
VISPA ägg och socker ljust och poröst .
Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrön
i en bunke och rör ner i äggsmeten .
RÖR ner kesella, mosad banan och citronsaft .
Bre ut smeten i långpannan och grädda i
ca 15 minuter.
Låt kakan svalna .
SMÄLT chokladen i mikron eller över varmt
vattenbad och ringla över kakan .
Skär upp den i rutor när chokladen stelnat .
GARNERA med en kvist citronmeliss .
SERVERA eventuellt med lite vispad grädde .
ALL LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar