torsdag 28 juni 2018

SPETT PÅ GRILLEN !...4 PERS.




                        HEJSAN !

Smaka på det här,  - så himla gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :
500 - 600 g  FLÄSKKARRE ,
1  tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1-2 rödlökar, hackade
2 msk hackad persilja,
2 msk rödvinsvinäger,
1 dl  rödvin ,
SALLAD :
1  ask  körsbärstomater , delade,
1/2  gurka,  skalad,  skivad
1  rödlök , skivad
1  dl  stora  oliver,
150  g  fetaost,  i  bitar
2  msk  olivolja ,
salt å peppar ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SKÄR  köttet  i  2-3 cm  kuber.
Lägg  i  en  bunke,  salta  och  peppra .
Tillsätt  rödlök, persilja,  vinäger  och  vin.
Blanda  väl  och låt köttet marinera  i
3  timmar,  gärna  över  natten.
LÄGG tomater,  gurka, lök  och  oliver  i
en  skål.
Vänd  ner  osten .
Ringla  över  oljan  och  strö  på  salt å peppar.
TRÄ UPP  köttbitarna  på  spett .
Stek  dem  runt  om  i  en  het  panna  ca  10  min.

SERVERA  spetten  på  salladsbädd .

SMAKLIG MÅLTID,

TREVLIG  SOMMAR !

Inga kommentarer: