torsdag 28 juni 2018
SPETT PÅ GRILLEN !...4 PERS.
HEJSAN !
Smaka på det här, - så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
500 - 600 g FLÄSKKARRE ,
1 tsk salt ,
2 krm svartpeppar ,
1-2 rödlökar, hackade
2 msk hackad persilja,
2 msk rödvinsvinäger,
1 dl rödvin ,
SALLAD :
1 ask körsbärstomater , delade,
1/2 gurka, skalad, skivad
1 rödlök , skivad
1 dl stora oliver,
150 g fetaost, i bitar
2 msk olivolja ,
salt å peppar ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SKÄR köttet i 2-3 cm kuber.
Lägg i en bunke, salta och peppra .
Tillsätt rödlök, persilja, vinäger och vin.
Blanda väl och låt köttet marinera i
3 timmar, gärna över natten.
LÄGG tomater, gurka, lök och oliver i
en skål.
Vänd ner osten .
Ringla över oljan och strö på salt å peppar.
TRÄ UPP köttbitarna på spett .
Stek dem runt om i en het panna ca 10 min.
SERVERA spetten på salladsbädd .
SMAKLIG MÅLTID,
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar