tisdag 17 juli 2018

HJORTRONKAKA CA 10 BITAR.




                            HEJSAN !

Med  vispad  grädde  blir  den  här  härligt  söta
kakan  komplett .  Så  gott !

HÄR  ÄR  RECEPTET :

150  g  smör , margarin,
3/4  dl  strösocker ,
3/4  dl  marsanpulver ,
1  tsk  bakpulver ,
1  tsk  vaniljsocker ,
2 ½  dl  kärnvetemjöl ,
FYLLNING :
250  g  rensade  hjortron
(alt 5  dl  färdig  hjortronsylt )
2 ½  dl  strösocker ,

SÅ  HÄR  GÖR  DU :
SÄTT  ugnen  på  175  grader .
Mixa  samtliga  ingredienser  till  degen .
Tryck  ut  den  i  en  smord  pajform
med  höga  kanter  ca  24  cm  i  diameter.
LÄGG  bär  och  socker  i  en  kastrull.
Låt  koka   ca  15  minuter .
Låt  sylten  svalna .
FYLL  formen  med  sylten .
Grädda  kakan  mitt  i  ugnen  i  20 - 25  min.

SERVERAS  ljummen  med  vispad  grädde .

TREVLIG  SOMMAR !

Inga kommentarer: