tisdag 17 juli 2018
HJORTRONKAKA CA 10 BITAR.
HEJSAN !
Med vispad grädde blir den här härligt söta
kakan komplett . Så gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
150 g smör , margarin,
3/4 dl strösocker ,
3/4 dl marsanpulver ,
1 tsk bakpulver ,
1 tsk vaniljsocker ,
2 ½ dl kärnvetemjöl ,
FYLLNING :
250 g rensade hjortron
(alt 5 dl färdig hjortronsylt )
2 ½ dl strösocker ,
SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader .
Mixa samtliga ingredienser till degen .
Tryck ut den i en smord pajform
med höga kanter ca 24 cm i diameter.
LÄGG bär och socker i en kastrull.
Låt koka ca 15 minuter .
Låt sylten svalna .
FYLL formen med sylten .
Grädda kakan mitt i ugnen i 20 - 25 min.
SERVERAS ljummen med vispad grädde .
TREVLIG SOMMAR !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar