måndag 17 september 2018

PAJ PÅ KARLJOHANS-SVAMP, 6 PERS.




                           HEJSAN !

KARLJOHANS SVAMP, är en riktig goding!  man blir överlycklig
när man hittar en sådan i markerna  och finns det en så finns det flera
runtomkring .  SE Dig omkring !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:  100 g smör,  2 1/2  dl  vetemjöl,  1 dl grahamsmjöl, 1-2 msk vatten.
FYLLNING :
100 g färdigrensad  KARLJOHANSSVAMP
eller 10 g torkad
2 msk smör
salt å peppar
6 salladslökar
ÄGGSMET :
3 ägg
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl riven ost

SÅ HÄR GÖR DU :
OM torkad svamp används blötläggs den  först ca 1 timma
i ljummet vatten .  Börja med att sätta på ugnen  på  225 grader.
BLANDA  samman pajdegen, knåda den väl och tryck ut den i
en pajform.  Förgrädda pajskalet i ugnen i 8-10 minuter .
SKÄR svampen i små bitar och fräs den i smöret tills den mesta
vätskan avdunstat .  Smaka av med salt och peppar .
Förväll  salladslöken i lättsaltat vatten några minuter.
VISPA  samman äggen, grädden och den rivna osten, smaka av
med salt och peppar .  LÄGG 2 salladslökar i botten på pajskalet
och häll över svampen . Lägg de andra salladslökarna ovanpå
som galler .  Häll över äggsmeten .
GRÄDDA  pajen i ugnen i ca 25 minuter  eller tills äggsmeten
stannat .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: