fredag 18 januari 2019

GROVA FRUKOSTBULLAR, 18-20 ST.



                   HEJSAN !

Så  himla  goda ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 msk salt
2 dl havrekli
3 dl DINKEL- mjöl
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl torkade aprikoser, grovhackade
1 dl hasselnötter, grovhackade

1 ägg
solros eller pumpafrön

SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen med ljummet vatten ca 37 grader,
i en bunke eller degblandare.  TILLSÄTT olja,
frön, salt, havrekli och mjöl.
Arbeta degen smidig, 7-10 minuter för hand eller
ca 5 minuter med maskin.  TILLSÄTT aprikoser
och nötter mot slutet .
JÄS under bakduk minst 1 timme.  DELA degen
i 2 delar och forma den till 2 längder .
Skär varje längd i ca 10 bitar.
LÄGG bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller
pumpafrön .  JÄS bullarna 30-40 min .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 15 minuter.  LÅT svalna
på galler  utan bakduk .

mmm... Nybakad med Philadelphiaost  blir det en
riktig höjdare .

LYCKA TILL !



Inga kommentarer: