fredag 18 januari 2019
GROVA FRUKOSTBULLAR, 18-20 ST.
HEJSAN !
Så himla goda ...mmm !
HÄR ÄR RECEPTET :
25 g jäst
5 dl vatten
1 msk olivolja
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1 dl pumpafrön
1 msk salt
2 dl havrekli
3 dl DINKEL- mjöl
7 dl vetemjöl
1 1/2 dl torkade aprikoser, grovhackade
1 dl hasselnötter, grovhackade
1 ägg
solros eller pumpafrön
SÅ HÄR GÖR DU :
RÖR ut jästen med ljummet vatten ca 37 grader,
i en bunke eller degblandare. TILLSÄTT olja,
frön, salt, havrekli och mjöl.
Arbeta degen smidig, 7-10 minuter för hand eller
ca 5 minuter med maskin. TILLSÄTT aprikoser
och nötter mot slutet .
JÄS under bakduk minst 1 timme. DELA degen
i 2 delar och forma den till 2 längder .
Skär varje längd i ca 10 bitar.
LÄGG bröden på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med ägg och vänd bitarna i solros- eller
pumpafrön . JÄS bullarna 30-40 min .
GRÄDDA mitt i ugnen ca 15 minuter. LÅT svalna
på galler utan bakduk .
mmm... Nybakad med Philadelphiaost blir det en
riktig höjdare .
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar