fredag 18 januari 2019

SOLROSBULLAR , 26 ST.



                    HEJSAN !

De här ljusa solrosbullarna är goda
både till frukost och till soppa.

HÄR ÄR RECEPTET :
50 g jäst
5 dl vatten
1/2 dl olja
1 tsk salt
2 msk ljus sirap
2 dl solrosfrön
6 dl rågsikt
7 dl vetemjöl
PENSLING:
ägg och solrosfrön
UGN : 250 GRADER

SÅ HÄR GÖR DU :
SMULA  jästen i en skål.  Värm vatten och olja
till 37 grader.  Häll lite över jästen och rör tills
den lösts upp.
TILLSÄTT resten av vattnet, salt, sirap, solrosfrön,
rågsikt och det mesta av vetemjölet.  Arbeta degen väl.
LÅT jäsa övertäckt i 30 minuter.  Ta upp på mjölat bak-
bord och dela i 2 bitar . Rulla ut längder och skär varje
i 13 bitar .
RULLA  bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa övertäckta i 30 minuter .
PENSLA med uppvispat ägg och strö på solrosfrön.
GRÄDDA i 10 minuter .

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: