tisdag 8 januari 2019

KÅLPUDDING MED KESO ,,, 4 PORT.



                     HEJSAN !

Så gott med  rårörda lingon till, + bladsallad
med småtomater  och orange paprika i strimlor.
HÄR ÄR RECEPTET :
250 g keso
500 g blandfärs
1/2 dl grädde
1 ägg
2 tsk lökpulver
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
4 dl strimlad vitkål
25 g smör
1 köttbuljongtärning
1 dl vatten
SÅS :
1 1/2 dl spad från kålpuddingen
3 dl grädde
1/2 msk soja
salt och vitpeppar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 175 grader.  Låt keson rinna av i en sil .
Blanda färs, grädde, ägg och keso .
Krydda med lökpulver, salt och vitpeppar.  Häll över
smeten i en smord långpanna.  Strimla vitkålen fint
och stek i en stekpanna tills den blir mjuk och får en
ljusbrun färg . Bred kålen över köttfärsen .
KOKA upp vatten och buljongtärningen .Häll buljongen
över kålpuddingen .Sätt in i ugnen i ca 45 minuter.
Häll av spadet från kålpuddingen efter 30 minuter men
spara 1 1/2 dl till såsen .
KOKA  ihop spadet med grädde tills såsen tjocknar.
Tillsätt soja och smaka av med salt och vitpeppar.
SERVERA med rårörda lingon/lingonsylt  och en god
sallad .

SMAKLIG MÅLTID !
och
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: