söndag 24 februari 2019

FÄRSKOSTBAKELSE, 2 BITAR . (glutenfritt )



                      HEJSAN !

Fräsch bakelse som smakar ljuvligt
tillsammans med  mosade hallon.

HÄR ÄR RECEPTET :
3 äggvitor
3 äggulor
250 g kvarg eller kesella 10%
300 g färskost
3 dl grädde
1 dl olja
3 dl socker
1 dl majsena
1 tsk vaniljsocker
SERVERING :
2 dl hallon.

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på 180 grader.
Vispa vitorna till ett styvt skum.
Rör samman övriga ingredienser och vänd sist ner äggvitan.
Smöra en form 20x20 cm och häll ner smeten.
GRÄDDA kakan i nedre delen av ugnen i 45 minuter .
Täck kakan med aluminiumfolie då den börjar få färg.
LÅT kakan svalna innan den skärs upp i rutor.
MOSA hallonen och servera kakan.

mmm...himla god !
LYCKA TILL !

Inga kommentarer: