lördag 23 mars 2019

KIWITÅRTA , TILL FLERA.




                        HEJSAN !

En fröjd för både öga och gom är Barbros tårta
med härlig mandelbotten med vispgrädde,
krönt av kiwi , som sprudlar av vitaminer !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 äggvitor
100 g mandel
2 dl socker
FYLLNING :
3 dl vispgrädde
3 stycken kiwifrukter
frysta hallon eller jordgubbar

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT ugnen på  175 grader .
Mal mandeln - men inte i mixer, då blir smeten lös .
Vispa äggvitorna hårt.  Blanda  socker och mandel
och rör försiktigt ner det i de styva äggvitorna .
BRED ut i en cirkel, ca 22 - 25 cm i diameter på
bakplåtspapper .
GRÄDDA ca 20 min. Låt tårtbottnen kallna .
Vispa grädden. Skala och skiva kiwifrukterna.
BRED ut grädden över tårtbottnen och täck med
kiwiskivor .
Dekorera med hallon eller jordgubbar emellan
kiwifrukterna.

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: