lördag 2 mars 2019

KRUSBÄRSKAKA MED VANILJVISP, 4 PORT.



               HEJSAN !

mmm...riktigt smaskig ,  man kan tro att det är surt ,
men det är det absolut inte  !

HÄR ÄR RECEPTET :
5 ägg
3 dl strösocker
150 g riven mandelmassa
4 dl vetemjöl
1 dl pärlsocker
FYLLNING :
Krusbär
TILLBEHÖR :
Vaniljvisp

SÅ HÄR GÖR DU :
VISPA ägg och socker vitt och poröst .
Riv mandelmassan grovt och blanda ner
den i smeten.  Rör ner mjölet och blanda väl .
Rensa krusbären .
HÄLL smeten i en smord och mjölad form, ca
23 cm i diameter .  Strö över krusbären och tryck ner dem.
Fördela pärlsockret över kakan .
Hyvla smöret och täck kakan med smörskivorna .
GRÄDDA i ca 200 grader i 45 minuter .
SERVERA med vaniljvisp,.... himla gott !

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: