lördag 30 mars 2019

SMUL- PAJ , 8 PORT.




                 HEJSAN !

mmm...!

HÄR ÄR RECEPTET :
3 dl vetemjöl
3 dl havregryn
1 dl strösocker
1 dl sirap
250 g smör /margarin

FÖRSLAG TILL FYLLNING :
4 äpplen,  skurna i klyftor
2 nektariner, skurna i klyftor
4 dl hallon
1/2 dl strösocker
1 tsk kanel
1 msk potatismjöl

SÅ HÄR GÖR DU :
SÄTT UGNEN PÅ 225 GRADER
LÄGG alla torra ingredienser i en bunke .
Ringla i sirap och lägg i smöret skuret i skivor och
blanda samman med en gaffel  till en grynig massa.
LÄGG frukt och bär i botten av en pajform, blanda
socker, kanel och potatismjöl och sockra över.
Fördela  smulmassan över frukten .
GRÄDDA  pajen i ugnen ca 15 - 20 minuter.

NÅGRA  PAJ-TIPS !
Beräkna ca 1 1/2 - 2 liter fyllning, den mindre mängden
för bär och frukt i småbitar .
Äpplen eller annan  "torr" frukt : Söta frukten med strö-
socker och krydda med kanel.

LYCKA TILL !


Inga kommentarer: