tisdag 2 april 2019

FALUKORV MED GREKISK PYTT , 4 PORT.




                          HEJSAN !

När jag gick en matlagningskurs en gång i tiden,
fick vi laga maten och sedan äta upp den .
Det var den här jättegoda Grekiska pytten .
Smaka Ni också !

HÄR ÄR RECEPTET :
8 potatisar
1 gul lök
1 msk olivolja
1 litet blomkålshuvud
2 röda paprikor
1/2 tsk salt
100 g fetaost
12 - 15 svarta oliver med kärnor
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2-3 msk hackad oregano
400 g falukorv
2 dl Grekisk yoghurt

SÅ HÄR GÖR DU :
SKALA och skär potatis och lök i små
tärningar .  Lägg dem i en bakpappersklädd
långpanna och ringla över oljan.
Stek mitt i ugnen i 250 grader ca 10 minuter.
SKÖLJ och bryt blomkålen i små buketter .
Skölj kärna ur och fin-tärna paprikan.  Blanda
ner blomkål och paprika i långpannan och stek
ytterligare 10 minuter .
SKÄR osten i små kuber och blanda i pytten
tillsammans med oliverna. Strö över oreganon.
SKÄR korven i tunna skivor och stek dem utan
extra matfett i en stekpanna ca 2 min/sida .
SERVERA falukorven med den grekiska pytten till
och Grekisk yoghurt.

Grekiska pytten är också god att servera till
grillat kött, fågel eller fisk.
LYCKA TILL !


Inga kommentarer: