onsdag 29 maj 2019

PAJ MED MOZZARELLA OCH KÖRSBÄRSTOMATER, 4-6PERS.




                         HEJSAN !
PAJSKALET ...mmm, så himla gott !
Och pajen i sin helhet !

HÄR ÄR RECEPTET :
PAJDEG:
125 g kallt tärnat smör /margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

FYLLNING:
1 kruka basilika
3 ägg
3 dl gräddfil
1 tsk salt
2 pkt mozzarella (a' 125 g)
1 ask körsbärstomater (ca 250 g)
1 msk olivolja
2 krm salt
1- 2 strimlade paprikor

SÅ HÄR GÖR DU :
BLANDA snabbt ihop smör, mjöl och vatten
till en pajdeg i en matberedare .
Tryck ut degen i en form med löstagbar kant
ca 24 cm i diameter.
Ställ formen kallt ca 30 min.
SÄTT ugnen på 175 grader.
GROVHACKA basilikan.  Vispa ihop ägg, gräddfil,
salt och basilika .  Skiva mozzarellan .
BLANDA tomaterna med olja och salt i en liten
ugnssäker form .
FÖRGRÄDDA pajskalet och baka tomaterna mitt
i ugnen ca 15 minuter.
Ställ tomaterna åt sidan och låt pajskalet svalna något.
LÄGG ostskivorna i botten av pajskalet.
Häll fyllningen över. Grädda mitt i ugnen ca 30 min,
tills fyllningen stannat.
LÅT pajen svalna något.  Lägg tomaterna på pajen
och garnera med lite extra basilika.
SERVERA strimlad paprika till .

LYCKA TILL !

Inga kommentarer: