fredag 10 maj 2019
STEKTA RISNUDLAR, med grönsaker, 4 port.
HEJSAN !
mmm...så himla gott !
HÄR ÄR RECEPTET :
ca 300 g risnudlar, smala
2 morötter
1/4 kinakål
1 rödlök
1 gul lök
1/2 purjolök
1 ask groddar av mungbönor (150 g)
2 msk matolja
1/2 tsk vitlökspulver
1/2 tsk svartpeppar
salt
SÅ HÄR GÖR DU :
LÅT nudlarna svälla i ljummet vatten i ca 10 minuter.
Låt rinna av i en sil.
Skala och skär morötterna i tunna strimlor, strimla
kinakålen, skala och skär löken i tunna ringar .
Skölj groddarna och låt droppa av i en sil.
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant.
Lägg i nudlarna och stek några minuter tills de är mjuka.
Ta upp nudlarna på en tallrik.
Stek morötter, kinakål och lökringar tills de är blanka
och börjar sjunka ihop en aning .
Krydda med vitlökspulver och peppar.
Vänd ner nudlar och böngroddar .
Smaka av med salt .
Servera genast med sötsur sås till.
LYCKA TILL !
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar